Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte capete de la MAI vor cădea în cazul decesului lui Braguța

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău vor compărea în fața instanței în dosarul „Braguța"

CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. În dosarul „Braguța" se face lumină. Șapte persoane, între care trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi, vor ajunge pe banca acuzaților în cazul decesuluil lui Andrei Braguţa, care a murit în penitenciar la sfârșitul lunii august curent.

Procuratura Generală a comunicat că procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în instanță dosarul de învinuire a celor şapte inculpați.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii confirmă: Înainte de a muri, Brăguța a fost crunt bătut

Polițiștii sunt acuzați că și-au manifestat tacit consimțământul la comiterea actelor de tortură în privința lui Andrei Braguţa, precum și pentru supunerea acestuia la tratamente inumane.

Deținuții sunt cercetați în stare de arest preventiv, iar polițiștii — în arest la domiciliu. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

Procuratura Generală informează că acțiunile de urmărire penală continuă în privința altor zece polițiști ai izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, bănuiți de comiterea tratamentului inuman în privința victimei. Totodată, procurorii investighează acțiunile și inacțiunile factorilor de decizie ai instituțiilor statului în a căror custodie s-a aflat victima, fiind inițiate două cauze penale distincte pe faptul excesului de putere și încălcării din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale.

Deținut sau pacient? Noi suspendări în cazul decesului lui Andrei Braguța>>

Amintim că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017, pentru comiterea unor acte de violenţă, care însă nu au pus în pericol viaţa şi sănătatea poliţiştilor. Pe 26 august 2017, acesta a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul". Procurorii au comunicat anterior că Andrei Braguță a fost bătut crunt în izolatorul poliției de către alți patru deținuți din celula în care acesta fusese plasat. Mai mult, acțiunile violente comise față de Braguța au avut loc cu acordul expres și tacit al unor lucrători din poliție.

Fluxul de știri
0