Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a comentat referendumurile din Lombardia și Veneto

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЗаместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Kremlinul consideră că referendumurile din Lombardia și Veneto țin de problemele interne ale Italiei

CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. Referendumurile din regiunile italiene Lombardia și Veneto sunt o problemă internă a Italiei, iar Rusia nu are nicio intenție să se implice în treburile interne ale țărilor cu care se află în bune relații, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

В Венеции автомобиль встречается редко. Здесь котируются водные средства передвижения. Поэтому гондола стала самым необычным водным такси в мире. И пусть прокатиться на гондоле удовольствие не из дешевых, почувствовать прелесть этого города можно, только воспользовавшись таким необычным видом транспорта  Источник: http://ka3an.net/taksi-zakazy-vali-samy-e-neoby-chny-e-taksi/ - Sputnik Moldova
Regiunile italiene Lombardia și Veneto își doresc mai multă autonomie

„Ceea ce constituie o trăsătura comună atât pentru Catalonia, cât și pentru cele două regiuni italiene este că acestea sunt chestiunile lor interne. În primul caz a Spania, iar în al doilea — a Italiei. Evident, Rusia nu are nicio intenție să se implice în treburile interne ale țărilor cu care are relații foarte bune și", a spus Peskov, citat de RIA Novosti.

Duminică, în Lombardia și Veneto, două regiuni din nordul Italiei, au avut loc referendumuri cu privire la obținerea unei autonomii mai mari față de guvernul de la Roma.

În istoria Italiei au loc pentru prima oară au loc astfel de consultări ale opiniei locuitorilor din regiuni.

Ambele referendumuri au caracter consultativ, fără consecințe juridice obligatorii.

Conform primelor rezultate care au fost făcute publice, peste 95% din locuitorii Lombardiei au optat pentru sporirea autonomiei regiunii, prezența la urne depășind 40%.

Rezultatele votului din Veneto nu se cunosc deocamdată, însă prezența la urne a fost de circa 60%. Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a anunțat „victoria oamenilor care doresc să fie stăpâni în casa lor" și a promis că, deja de luni, va începe să lucreze asupra contractului care va fi propus autorităților centrale.

Fluxul de știri
0