Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În fața cui va depune astăzi jurământul ministrul desemnat al Apărării?

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Обороны РМ
Министерство Обороны РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul desemnat al Apărării, Eugen Sturza, urmează să depună astăzi jurământul de învestire, însă există câteva aspecte controversate în legătură cu această ceremonie

CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. Serviciul de presă al Parlamentului Republicii Moldova a anunțat că ministrul desemnat al Apărării va depune jurământul de învestire azi, începând cu ora 12.30, la Reședința de Stat din strada Nicolae Iorga, 23.

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
Decis: Candu sau Filip vor semna decretul de numire a ministrului Apărării

Reporterii Agenția Sputnik au încercat să afle la serviciul de presă al Legislativului în fața cui va depune totuși jurământul noul ministru al Apărării, dar angajații de la acest departament nu ne-au putut oferi un răspuns univoc.

Conform Protocolului, miniștrii depun jurământul în prezența Președintelui Republicii Moldova.

Surse din cadrul Președinției Republicii Moldova ne-au comunicat că este puțin probabil ca șeful statului, Igor Dodon, să participe la ceremonia de astăzi.

Pe de altă parte, Curtea Constituțională, care a decis că Președintele este înlăturat de această dată de la exercitarea atribuției de numire a unui nou ministru al Apărării, a stabilit că interimatul acestei atribuții îi revine Președintelui Parlamentului. Însă autoritatea de jurisdicție constituțională nu a soluționat, din câte se pare, și problema legată de ceremonia de depunere a jurământului.

Dat fiind faptul că participarea lui Igor Dodon la eveniment este puțin probabilă, iar Andrian Candu exercită interimatul pentru numirea în funcție a actualului ministru al Apărării, este cazul să ne așteptăm că tot în prezența spicherului va avea loc depunerea jurământului de către Eugen Sturza.

Fluxul de știri
0