Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Guvernarea va cădea în propria groapă

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon susține că actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave. Așa a comentat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ceremonia de învestire în funcție a ministrului Apărării, Eugen Sturza.

”Prin faptul că nu le-am permis celor din guvernarea democrată să forțeze mâna președintelui, i-am adus în situația ca ei să utilizeze din nou ultimul as din mânecă pe care îl au – Curtea Constituțională”, a comentat Dodon.

Noul ministru al Apărării din Republica Moldova a depus jurământul de învestire în fața președintelui Parlamentului și a premierului - Sputnik Moldova
Politică
Prima declarație a noului ministru al Apărării din Republica Moldova

În opinia șefului statului, precedentele pe care le-au creat democrații vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit. 

”Guvernarea va cădea în groapa pe care o sapă altora. Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat. Sunt sigur că aceste metode nu sunt văzute de nimeni cu ochi buni, nici pe intern, nici pe extern și numai democratice nu pot fi numite”, a declarat președintele.

Igor Dodon este sigur că majoritatea parlamentară nu va putea să exercite presiuni politice asupra președintelui țării.

”Eu am mandat de la popor și mă voi supune doar poporului. Demisia mea ca președinte o poate decide doar poporul și nimeni altcineva. Guvernarea democrată nu mă poate demite, oricât de mult își dorește asta”, a menționat Dodon.

În opinia președintelui țării, ”alegerile anticipate, o majoritate parlamentara socialistă și statul prezidențial rămân o soluție de salvare a Moldovei”.

”În acest sens vom desfășura o amplă campanie de informare și de colectare a semnăturilor în favoarea statului prezidențial. Nu voi ceda presiunilor și nu voi subsemna ceea cu ce nu sunt de acord și este în detrimentul intereselor statului. Vom amplifica acțiunile sociale de susținere a oamenilor simpli care au nevoie de ajutor”, a declarat șeful statului. 

Eugen Sturza a depus marți, 24 octombrie, jurământul de învestire în funcția de Ministrul al Apărării. Ceremonia de învestire a avut loc la Reședința de Stat, în prezența președintelui Parlamentului Andrian Candu și premierului Pavel Filip. 

Fluxul de știri
0