Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bomba de toamnă pentru șomerii din țară. Șansa pe care nu trebuie să o rateze

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaȘomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Piața muncii din Moldova duce lipsă de lucrători calificați în întreprinderile industriale, operatori, mașiniști, lucrători în domeniul vânzărilor, hoteluri și restaurante, transport și telecomunicații.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sfârșitul lunii septembrie, erau în evidenţă 10722 de locuri de muncă vacante.

Рабочее место - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenție! Ce nu veți mai primi din 2019 la angajarea la un nou loc de muncă

Aproape 4 mii de oferte de muncă sunt prezentate în municipiul Chișinău, în jur de 1,2 mii – în municipiul Bălți și între 400 și 500 – la Fălești și Anenii Noi. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2070  locuri de muncă vacante, dintre care aproape 400 – în sistemul de educație și peste 300 – în domeniul sănătății. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8652 locuri de muncă, ce constituie 81% din numărul total de locuri de muncă vacante. 2540 de locuri se oferă lucrătorilor din industria textilă. De asemenea, piața muncii din Moldova duce lipsă de lucrători calificați în întreprinderile industriale, operatori, mașiniști, lucrători în domeniul vânzărilor, hoteluri și restaurante, transport și telecomunicații.

Fluxul de știri
0