CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Duminică, 22 octombrie 2017, la Catedrala Episcopală din Huși, România, a avut loc Întronizarea PS Ignatie ca Episcop al Hușilor. În cuvântul de întronizare, ținut în fața clericilor, mirenilor și a reprezentanților autorităților statului, noul Episcop al Hușilor a afirmat că astăzi suntem asaltați de ideologii mult mai perfide şi distrugătoare de suflet şi de neam decât prigoana și opresiunea ateist-comunistă, cum este cea a multiculturalismului pervertit, un fel de marxism cultural.
"Dintre înaintașii amintiți, cel mai la suflet îmi este episcopul Grigorie Leu, care în vremuri de prigoană şi cumplită opresiune ateist-comunistă, s-a dovedit a fi conştiinţa cea mai vie a Bisericii neamului nostru, nedorind ca sufletul credinței să fie distrus de ciuma roșie a comunismului. Cred că şi mie îmi revine datoria unei mărturisiri la fel de curajoase în aceste vremuri de profunde bulversări în planul mentalităților social-colective, pentru că suntem asaltați de alte feluri de ideologii, mult mai perfide şi distrugătoare de suflet şi de neam, cum este cea a multiculturalismului pervertit, un fel de marxism cultural, care este preocupat de identitatea de grup, [adică de minorităţile gender], nu de persoană ca şi chip al lui Dumnezeu, de subminarea şi anihilarea Tradiţiei şi a rădăcinilor noastre creştin-ortodoxe. Altfel spus, Biserica cu valorile propuse de ea doreşte respectul de care este firesc să se bucure", a declarat Preasfințitului Ignatie Trif, noul Episcop al Hușilor, fiind citat de doxologia.ro, care i-a reprodus integral discursul.
Mai jos Ignatie Trif s-a referit la prioritățile pe care și le-a stabilit în calitate de Episcop de Huși, între care este susținerea familiei tradiționale.
"În acest sens, una dintre priorităţile mele pastorale, pe lângă faptul de a sluji, cu smerenie şi totală dăruire, pe Dumnezeu, clericii, cinul monahal şi credincioşii acestei eparhii binecuvântate, pe lângă faptul de a avea grijă, prin proiecte social-filantropice, de cei aflaţi în suferinţe şi lipsuri materiale severe, ca în felul acesta altarul dragostei lui Dumnezeu din Liturghie să hrănească altarul inimii aproapelui, va fi şi susținerea familiei tradiționale, aşa cum Dumnezeu a lăsat-o: mamă, tată şi copii. De ce? Dacă vrei să distrugi credința unui neam, a unui popor, e nevoie doar să destabilizezi, să desfigurezi conceptul de familie. Dezgolește-o de orice semnificație creștină, evanghelică şi ai reuşit absolut totul. De ce totul pare aşa de catastrofal? Pentru că prin familia care creşte şi se dezvoltă în credinţa de Dumnezeu se transmite totul: educația sănătoasă, valorile creștine, credința şi dragostea de neam. Ea este matca unde se plămădește fermentul asumării acestor valori. Este „biserica cea mică", după un cuvânt inspirat al Sfântului Ioan Gură de Aur", a declarat PS Ignatie.
"Rugați-vă neîncetat pentru orice lacrimă care cade peste obrazul unui copil şi care este singur, pentru că părinții lui sunt în străinătate ca să câștige o pâine mai bună; rugați-vă pentru orice mamă căreia îi arde sufletul de dor după copilul lăsat acasă, în țară, în grija bunicii sau a rudeniilor; rugați-vă ca familia să trăiască în chip deplin bucuria de a fi tot timpul împreună şi de a spori în credință și în dragostea lui Dumnezeu; rugați-vă ca Dumnezeu să vă dea puterea de a păstra unitatea familiilor dumneavoastră, așa cum aveți grijă ca trupurile dumneavoastră să nu sufere nicio vătămare", a mai spus PS Ignatie.