Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consilierii socialiști cer capul unui înalt funcționar din Primăria Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Кишинев Primaria Chisinau
Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
În jur de douăzeci de membri ai Consiliului Municipal Chișinău cer demiterea șefului-interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport, Alexandru Fleaș

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Consilierii socialiști din cadrul CMC au anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă că au adunat 19 semnături în susținerea inițiativei de demitere a șefului-interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport, Alexandru Fleaș.

Drept motiv a servit faptul că, potrivit socialiștilor, deja de o lună și jumătate nu este pusă în aplicare decizia cu privire la alocarea pentru lucrătorii grădinițelor din Capitală a adaosului la salariu. Consilierii afirmă că, anume la indicația lui Fleaș, direcțiile raionale de profil nu au transferat adaosul de 50% la salariu, pentru care votase anterior Consiliul Municipal.

Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un funcționar i-a lăsat fără adaosul la salariu pe angajații din grădinițe

În acest context, consilierii socialiști solicită ca primarul interimar Nistor Grozavu să semneze chiar marți dispoziția privind demiterea lui Fleaș și, împreună cu acesta, a șefilor direcțiilor Educație ale tuturor sectoarelor din Chișinău.

Conform consilierilor, Fleaș a fost mai întâi în concediu, după care a plecat la Forumul Tineretului de la Soci, iar acum se află în Marea Britanie, până în data de 30 octombrie.

Alexandru Fleaș, împreună cu alți angajați ai primăriei Capitalei, printre care și primarul Dorin Chirtoacă, suspendat la ora actuală din funcție, a devenit eroul unui video realizat în garajul administrației locale.

Tinerii, fiind sub influența alcoolului, se maimuțăreau imitând formația „Liubă".

Fluxul de știri
0