Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un funcționar i-a lăsat fără adaosul la salariu pe angajații din grădinițe

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Кишинев Primaria Chisinau
Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Primăriei Chișinău, Alexandru Fleaș, ia lăsat fără adaosul la salariu pe toți angajații din grădinițele din Capitală.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Primăriei Chișinău, Alexandru Fleaș, nu a transferat banii pentru adaosul la salarii pentru lucrătorii grădinițelor din Capitală, a scris pe Facebook consilierul municipal din fracțiunea PSRM Ion Ceban.

Primăria Chisinău - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău anunță o mare pierdere

Acesta a menționat că, din cauza lui Fleaș, banii prevăzuți (prin votul Consiliului Municipal) pentru adaosul de 50% la salariul angajaților grădinițelor nu au fost transferați. Astfel, acești bani așa și nu au ajuns la educatoare, dădace, bucătari ș. a. m. d.

În opinia lui Ceban, „uitucul" Fleaș trebuie, cel puțin, concediat.

Socialistul a adăugat că deține informații precum că, la indicația lui Fleaș, SEL-urile și preturile blochează eliberarea documentelor pentru obținerea compensației în sezonul rece al anului. Ceban a comunicat că, din 39 de mii de beneficiari ai compensației, doar 2,7 mii au primit actele necesare.

Iar în acest răstimp, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, Alexandru Fleaș, se plimbă prin orașul Soci.

Presa locală menționează că Alexandru Fleaș, împreună cu alți angajați ai Primăriei Capitalei, a devenit eroul filmulețului video realizat în garajul primăriei, împreună cu primarul Dorin Chirtoacă, actualmente suspendat temporar din postul respectiv. În acele imagini tinerii aflați în stare avansată de ebrietate se maimuțăreau și intonau melodiile trupei Liubă.

Fluxul de știri
0