Concluzia medicilor britanici: Vopsirea părului provoacă cancer

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaVolvo - Неделя Моды в Москве
Volvo - Неделя Моды в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Savanții au ajuns la concluzia că vopsirea părului mai des de șase ori pe an sporește probabilitatea îmbolnăvirii de cancer mamar

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Medicul de la spitalul „Princess Grace Hospital" din Londra, profesorul Kefah Mokbel a studiat istoria bolii pacientelor care suferă de cancer mamar și a ajuns la concluzia că femeile cu părul vopsit sunt diagnosticate mai frecvent (cu 14%) cu această maladie, transmite Sputnik Belarus cu referire la „The Times".

Operation - Sputnik Moldova
Societate
O mie de femei din Moldova află anual că sunt bolnave de cancer mamar

„Cercetările noastre au demonstrat corelația statistică dintre acțiunea coloranților pentru păr și apariția maladiei oncologice a glandei mamare. Eu aș recomanda să fie redusă acțiunea coloranților sintetici asupra părului până la șase ori pe an și examenul medical regulat la specialist", a declarat profesorul.

Potrivit acestuia, cel mai bine este să alegi vopseaua de păr cu cea mai mică concentrație de amine aromatice. Iar vopselele pe bază de ingrediente vegetale naturale, precum măceșul sau reventul, nu prezintă pericol pentru sănătate.

Tatuaj - Sputnik Moldova
Societate
AVERTIZARE: Cerneala pentru tatuajele poate cauza CANCER

Dintre maladiile oncologice la femei cancerul mamar se află pe locul doi, după melanom. Există astfel de factori de risc în apariția cancerului mamar precum vârsta și ereditatea. Printre celebritățile diagnosticate cu această maladie se numără Kylie Minogue, Sheryl Crow, Cynthia Nixon, Masayu Anastasia ș. a.

Fluxul de știri
0