Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cui îi poate fi refuzată eliberarea paşaportului în Moldova

© Sputnik / Евгений Панасенко / Аэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate şi evidenţă a locuitorilor din Moldova, fost inclus un punct care specifică în ce cazuri cererea pentru eliberarea actelor de identitate poate fi respinsă

CHIŞINĂU, 21 oct — Sputnik. Există un şir de cazuri în care cetăţenilor le poate fi refuzată eliberarea actelor de identitate. Guvernul a operat modificări în acest sens în Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate şi evidenţă a locuitorilor Republicii Moldova.

Pașaport - Sputnik Moldova
Care este ţara cu cel mai „comod" paşaport şi pe ce loc se poziţionează Moldova

Astfel, punctul 14/2 a fost completat cu următoarea precizare: „Cererea pentru eliberarea actelor de identitate se respinge în cazul în care solicitantul a prezentat informaţii frauduloase sau documentele prezentate sunt insuficiente, conţin divergenţe, sunt nevalabile ori se constată că nu sunt autentice".

Totodată, în text se precizează că noţiunea de document nevalabil nu se răsfrânge asupra actelor de identitate care urează a fi schimbate.

În afară de aceasta, „cererea pentru eliberarea paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova sau a documentului de călătorie se respinge în cazurile în care cetăţeanului i se suspendă dreptul la libera circulaţie".

Respingerea neîntemeiată a cererii pentru eliberarea actului de identitate poate fi contestată în modul stabilit de Legea contenciosului administrativ.

Fluxul de știri
0