Care este ţara cu cel mai „comod" paşaport şi pe ce loc se poziţionează Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
Paşaportul biometric moldovenesc este în topul celor mai "puternice" documente de călătorie din lume

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Compania de consultanţă Henley & Partners a prezentat ratingul celor mai „puternice" paşapoarte, în conformitate cu posibilităţile de a călători fără viză pe care le oferă acestea.

Indexul internaţional al pașapoartelor a fost elaborat în urma unei analize a situaţiei la acest capitol în peste 200 de state. Poziţia ţării în clasament este stabilită în funcţie de libertatea de călătorie pe care o poate oferi paşaportul fiecărei dintre ţări.

Thousands of people demonstrate against the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) and the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) in the centre of Brussels, Belgium September 20, 2016. - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii vor călători fără vize în Canada și iată în ce condiții

Astfel, posesorii paşaportului biometric din Republicii Moldova au acces fără viză în 102 state, ţara noastră situându-se pe locul 54 în clasament.

Germania este pe primul loc în Indexul internaţional al pașapoartelor, cetăţenii acestei ţări având libertatea să călătorească în 176 de ţări. În primii trei se mai află Suedia şi Danemarca.

România s-a poziţionat pe locul 21, deţinătorii paşaportului românesc având posibilitatea să călătorească fără viză în 153 de state.

Vecinii noştri ucraineni au acces fără viză în 82 două de ţări şi ocupă locul 58 în clasament.

Cea mai mică libertate de mişcare o au deţinătorii paşapoartelor afgane. Aceştia pot călători fără viză în doar 24 de ţări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0