Se întâmplă în secolul XXI: Oameni ucişi pentru că ar fi vampiri

© vk.com/coolowl_studioВ Молдове сняли фильм о вампирах и зомби
В Молдове сняли фильм о вампирах и зомби - Sputnik Moldova
Abonare
În lume mai există şi astăzi ţări unde oamenii cred cu tărie în existenţa vampirilor, iar cei suspectaţi sunt ucişi cu cruzime

CHIŞINĂU, 21 oct — Sputnik. În ultima perioadă, în statul african Malawi, opt persoane au fost ucise de mulţimea furioasă, după ce au fost acuzate că sunt „vampiri", potrivit digi24.

Crimele au fost comise în sudul țării, unde există credința că „vampiri" îmbrăcați în negru intră în casele oamenilor care dorm pentru a le suge sângele.

La costa de Nigeriast - Sputnik Moldova
Descoperire macabră: Cadavrul dezmembrat și decapitat al unei jurnaliste

Ultima crimă a avut loc joi, în orașul Blantyre, iar victimă a devenit un bărbat epileptic, acuzat de mai mulţi localnici că este vampir și apoi ucis, potrivit reprezentantului poliţiei, citat de DPA.

Acesta a mai precizat că treizeci și una de persoane au fost arestate, fiind acuzate de crimă, atac și incendiere, a precizat.

În context, Organizația Națiunilor Unite și Ambasada Statelor Unite ale Americii în Malawi au emis avertismente pentru străinii care vizitează sudul țării.

Sursa precizează că miturile și superstițiile sunt profund înrădăcinate în această țară cu 17 milioane de locuitori, în care aproape 40% dintre adulți sunt analfabeți, potrivit ONU.

Fluxul de știri
0