Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce a plecat Monica Babuc în Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariMinistru al Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc
Ministru al Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a plecat într-o vizită oficială în Ucraina, pe fundalul scandalului provocat de noua lege a educației, adoptată de Rada Supremă de la Kiev, care prevede abolirea învățământului în limbile minorităților

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Vizita ministrului Monica Babuc în Ucraina se desfășoară în perioada 19 — 20 octombrie curent.

Potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc va participa, între altele, la lucrările Conferinței Internaționale «Ucraina Creativă» și va avea o întâlnirea cu diaspora moldovenească din această țară.

Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul Moldovei va lua atitudine în problema legii ucrainene a educației

Pe agenda vizitei mai sunt incluse întrevederi bilaterale cu ministrul Culturii al Ucrainei, Yevhen Nyschuk, și cu ministrul Învățământului şi Ştiinței al Ucrainei, Lilia Grinevici.

Totodată, pe 19 octombrie, la Kiev a avut loc semnarea Programului de cooperare în domeniul culturii între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Culturii al Ucrainei pentru anii 2017-2021.

Joi, deputatul PDM Marian Lupu a anunțat că în prezent se lucrează la elaborarea textului unei declarații privind legea ucraineană a educației, iar ministrul de resort, Monica Babuc, care pleacă într-o vizită oficială la Kiev, va discuta cu reprezentanții autorităților ucrainene problema instruirii în limba minorității moldovenești din țara vecină.

Fluxul de știri
0