Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul moldovean al Educației a discutat cu omologul său ucrainean

© Sputnik / Мирослав РотарьКиев центр майдан 2016 Украина Kiev maidan
Киев центр майдан 2016 Украина Kiev maidan - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu Ministrul Învățământului şi Ştiinței al Ucrainei, Lilia Grinevici, în cadrul Conferinței Internațională „Ucraina Creativă", ce se desfășoară la Kiev

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, miniștrii au salutat dialogul constructiv existent la nivelul celor doi prim-miniștri ai Republicii Moldova și Ucrainei, care contribuie la consolidarea cooperării bilaterale și regionale.

Ministru al Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc - Sputnik Moldova
Politică
De ce a plecat Monica Babuc în Ucraina

Sursa oficială anunță că un subiect important al întrevederii l-a constituit noua lege a educației adoptată de Rada de la Kiev.

„Monica Babuc și-a exprimat speranța că acțiunile de implementare a noii Legi a educației nu vor îngrădi dreptul reprezentanților minorităților naționale din Ucraina de a studia în limba lor maternă, subliniind deschiderea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a avea un dialog constructiv în vederea identificării unor soluții acceptabile pe marginea art. 7 al acestei legi. În același timp, Lilia Grinevici a subliniat angajamentul autorităților ucrainene de a asigura dreptul la educație în limba maternă a persoanelor care aparțin minorităților naționale, precum și disponibilitatea de a intensifica dialogul bilateral, inclusiv prin implicarea specialiștilor din cele două ministere", se arată într-un comunicat al ministerului de resort de le Chișinău.

Cei doi miniștri au decis să instituie un grup comun de lucru care să propună măsuri pentru a asigura în continuare dreptul comunităților minorităților naționale a ambelor state de a studia în școli în limba maternă și pentru a acorda suport în elaborarea programelor de studiu și manualelor.

Fluxul de știri
0