Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria Chișinău anunță o mare pierdere

© Sputnik / Мирослав РотарьPrimăria Chisinău
Primăria Chisinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primăria municipiului Chișinău mai pierde un teren public situat pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, între străzile Tighina și Armenească

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Primăria Chişinău informează opinia publică despre un alt caz în care, prin intermediul unei hotărârii judecătoreşti, municipalitatea a fost obligată să transmită în proprietate un teren public. Este vorba de terenul cu suprafaţa totală de peste 15 ari, din curtea blocului de locuinţe de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, 64. 

Последствия дождя в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul terminat sau cum a fost furată Capitala de 500 de terenuri

Litigiul privind respectivul lot a început încă în anul 2009. Un agent economic a contestat refuzul administraţiei publice locale de a stabili hotarele terenului şi transmiterea în proprietate a bunului imobil. În martie 2012, Curtea de Apel Chişinău a admis integral acţiunea şi a obligat Consiliul Municipal Chişinău să transmită în proprietate terenurile cu suprafaţa de 0,0302 ha şi 0,1379 ha, de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, 64.

Hotărârea judecătorească a devenit irevocabilă, prin necontestare.

În vederea executării hotărârii judecătoreşti irevocabile şi titlului executoriu, Primăria a elaborat proiectul de decizie privind privatizarea terenului. În acelaşi timp, municipalitatea consideră că transmiterea în proprietate a acestui teren, care este traversat de reţele inginereşti şi este acoperit de spaţii verzi, este ilegală şi va prejudicia bugetul municipal, dar şi interesul public.

Fluxul de știri
0