Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vameşi şi agenţi economici, trimişi în judecată pentru corupţie

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupţie a trimis dosarul de învinuire a nouă bănuiți în judecată pentru examinare în fond

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Şeful Postului Vamal Centru al Oficiului Poştal din municipiul Chişinău, împreună cu patru inspectori vamali, un operator poştal, doi administratori ai două companii de poştă privată şi o persoană civilă vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă, corupere pasivă şi activă.

Procuratura Anticorupţie a trimis dosarul de învinuire a celor nouă în judecată pentru examinare în fond.

Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Societate
Zece vameși învinuiți de acte de corupție riscă 15 ani de pușcărie
 

Aceştia au fost reţinuţi la începutul verii, după ce le-au fost documentate acţiunile ilicite. 

Potrivit probatoriului acumulat, inculpaţii au creat o schemă de estorcare sistematică a mijloacelor băneşti, estorcând şi primind bani de la persoanele destinatare ale coletelor poştale internaţionale, care se prezintau pentru a ridica coletele. În schimbul sumelor de bani estorcate şi primite, funcţionarii din cadrul Serviciului Vamal, eliberau coletele poştale internaţionale, fără efectuarea controlului vamal propriu-zis şi fără calcularea şi încasarea drepturilor de import pentru acestea. 

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă amenzi şi închisoare de până la 6 ani, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 168 de mii lei.


Fluxul de știri
0