Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră! Chirtoacă nu va putea participa la plebiscitul din 19 noiembrie

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalul Dorin Chirtoacă nu va putea participa la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 (CECEMC) a respins, joi, 19 octombrie, solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a-l înregistrarea în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Decizia a fost luată cu 6 voturi pentru din 10 membri prezenți la ședință. 

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Data X pentru Chirtoacă se amână. Starea de suspans a fost prelungită

În luarea deciziei, Consiliul s-a bazat pe mai multe decizii ale Comisiei Electorale Centrale, dar și pe prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova. Potrivit acestora, persoanele fizice nu pot participa la referendum. La plebiscit pot participa doar partide și organizațiile politice. 

”Demersul domnului Chirtoacă a fost înaintat de o persoană împuternicită prin procură”, a declarat vicepreședintele CECEMC Vitalie Miron.

Până în prezent, în calitate de participant la plebiscitul din 19 noiembrie a fost înregistrat PSRM.

Liberalul Dorin Chirtoacă se află din 25 mai în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și corupere pasivă. Recent, pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal, în care vicepreședintele PL este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fluxul de știri
0