Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Data X pentru Chirtoacă se amână. Starea de suspans a fost prelungită

© Sputnik / Miroslav RotariДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 ține în suspans subiectul înregistrării lui Dorin Chirtoacă la referendumul local din 19 noiembrie

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 (CECEMC) a amânat pentru a doua oară examinarea chestiunii referitoare la înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Vicepreședintele CECEMC, Vitalie Miron, a declarat că subiectul va fi analizat doar după ce vor primi un răspuns în scris de la Comisia Electorală Centrală. Miron a precizat că, imediat ce va fi recepționat răspunsul, va fi convocată o ședință extraordinară a Consiliului.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua X pentru Dorin Chirtoacă. Noutatea care îl așteaptă în această seară

Consiliul a amânat luni, 16 octombrie, luarea unei decizii pe marginea acestui demers. Membrii CECEMC au solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) o explicație cu privire la posibilitatea înregistrării în cursă a unei persoane fizice. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, însă din nou a fost amânat.

Până în prezent, în calitate de participant la plebiscitul din 19 noiembrie a fost înregistrat PSRM.

Liberalul Dorin Chirtoacă se află din 25 mai în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și corupere pasivă. Recent, pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal, în care vicepreședintele PL este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fluxul de știri
0