Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oreșkin: întreprinderile din Transnistria pot coopera cu UEEA

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaXIX Всемирный фестиваль молодежи и студентов. Дискуссионная программа
XIX Всемирный фестиваль молодежи и студентов. Дискуссионная программа - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus al Economiei, Maksim Oreșkin, consideră că, în cazul refacerii integrității țării, întreprinderile din Transnistria pot stabili legături de colaborare cu companii din țările membre ale Uniunii Economice Eurasiatice

Ministrul a expus această opinie în cadrul luării sale de cuvânt la Festivalul Mondial a Tineretului și Studenților de la Soci.

Răspunzând la întrebarea reprezentantului Transnistriei cu privire la posibilitatea cooperării întreprinderilor din stânga Nistrului cu partenerii Din Rusia, Maksim Oreșkin a menționat că o astfel de colaborare este posibilă în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Igor Dodon și Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Iată ce secrete ascunde o fotografie difuzată de Dodon

Oreșkin a subliniat că întreprinderile transnistrene vor avea această posibilitate în cazul reintegrării Republicii Moldova și Transnistriei, care ar putea deja împreună să adere la Uniunea Economică Eurasiatică.

În acest caz, susține ministrul rus, întreprinderile respective ar putea obține posibilități vaste pentru colaborarea cu partenerii din țările-membre ale Uniunii Economice, ceea ce le-ar permite să producă mărfuri competitive și solicitate pe piața internă și cea globală.

Anterior, președintele țării, Igor Dodon, a propus soluționarea conflictului transnistrean pe calea federalizării Republicii Moldova. Totodată, șeful statului a venit cu inițiativa de semnare a unui memorandum-cadru privind colaborarea cu Uniunea Economică Eurasiatică și a solicitat pentru țara sa statutul de observator în Comisia Economică Eurasiatică a UEEA.

Fluxul de știri
0