Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe ce au fost cheltuite peste 4 milioane de lei la Institutul Mamei și Copilului

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaClinică pentru copii
Clinică pentru copii - Sputnik Moldova
Abonare
La Institutul Mamei și Copilului a avut loc, marți, inaugurarea Secțiilor Radiologie și imagistică și Diagnostic Funcțional și Endoscopie, care au fost renovate

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Renovarea Secțiilor Radiologie și Imagistică și Diagnostic Funcțional și Endoscopie din cadrul Institutului Mamei și Copilului a fost făcută cu sprijinul financiar al Guvernului României, anunță serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Accidente
Un pacient a fost găsit mort în curtea unui spital din Chișinău

„Secțiile au fost reparate și dotate cu mobilier și aparate de aer condiționat speciale pentru menținerea constantă a temperaturii utilajelor specifice secțiilor. Suma totală a investiției a constituit 4.370.000 de lei", a anunțat sursa oficială.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale subliniază că Secția Radiologie și Imagistică efectuează circa 25 de mii de investigații radiologice și 900 investigații TC anual, iar Secția Diagnostic Funcțional efectuează anual circa 20 de mii de examinări anual, iar cea de Endoscopie — circa 4 mii.

„Datorită suportului oferit de Guvernul României am contribuit semnificativ la îmbunătățirea condițiilor medicale pentru toți copiii Republicii Moldova. Mă bucură faptul că aceștia vor beneficia de servicii calitative și în condiții moderne", a subliniat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Conform proiectului moldo-român semnat în anul 2014 și prelungit în anul 2015, la Institutul Mamei și Copilului au fost renovate circa 11 secții, 2 holuri, un laborator și scările la departamentele de pediatrie și chirurgie pediatrică, dar și alte încăperi. În total, au fost cheltuite aproximativ 2 milioane 500 de mii de euro.

Fluxul de știri
0