Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un pacient a fost găsit mort în curtea unui spital din Chișinău

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Paznicul unui spital din sectorul Râșcani al Capitalei a alertat în dimineața zilei poliția și a anunțat că un pacient zace mort în curtea instituției.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Un pacient de la Spitalul Municipal ”Sfânta Treime” din Chișinău a fost găsit mort în aceasta dimineață, în curtea instituției. Cadavrul a fost depistat de paznic în jurul orei șase dimineața.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru Sputnik Moldova că victima, un bărbat de 70 de ani din Chișinău, era internată în secția de Pneumonologie, amplasată la etajul șase al acestui Spital.

”La fața locului a mers echipa operativă de la Inspectoratul de Poliție din sectorul Râșcani și un medic legist. În urma examinării cadavrului de către medicul legist, pe suprafața trupului nu au fost depistate semne de moarte violentă”, a declarat Stati.

medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuratura investighează „fenomenul” de la Spitalul „Sfânta Treime”

Poliția a demarat o anchetă în cadrul căreia a stabilit că bărbatul a căzut de la fereastra blocului sanitar al secției de Pneumonologie. 

”S-au făcut cercetări în blocul sanitar. Geamul era deschis, iar înălțimea peretelui de la podea până la geam este foarte mică, de doar 70 de centimetri. S-a mai stabilit că în ultimul timp victima se plângea des medicilor că are amețeli. Oamenii legii au discutat și cu pacienții din salonul în care era internat bărbatul. Presupunem că victima a mers la blocul sanitar, unde i s-ar fi făcut rău și a căzut”, a declarat ofițerul de presă al Poliției Capitalei.

Natalia Stati a precizat pentru Sputnik-Moldova că cadavrul a fost transportat la Centrul de Medicină Legală, unde în urma expertizelor va fi stabilită cu certitudine cauza morții. Tot expertiza medico-legală va stabili de cât timp a zăcut mort pacientul în curtea spitalului.

Oamenii legii examinează acest caz drept accident, dar versiunea suicidului nu este exclusă până la concluziile medicului legist.

Acesta nu este primul caz de acest gen la Spitalul ”Sfânta Treime”. La 27 ianuarie 2013, șeful secţiei ORL, Petru Castraveţ, a căzut în gol de la etajul şase, chiar din biroul în care activa. S-a stabilit că bărbatul de 64 de ani s-a sinucis.

Fluxul de știri
0