Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua X pentru Dorin Chirtoacă. Noutatea care îl așteaptă în această seară

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, va afla în această seară răspunsul la ultima sa solicitare publică.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 (CECEMC) se va întruni miercuri, la ora 16.00, pentru a lua o decizie definitivă cu privire la cererea lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul va da undă verde referendumului anti-Chirtoacă

Consiliul a amânat luni, 16 octombrie, luarea unei decizii pe marginea acestui demers. Membrii CECEMC au solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) o explicație cu privire la posibilitatea înregistrării în cursă a unei persoane fizice.

Până în prezent, în calitate de participant la plebiscitul din 19 noiembrie a fost înregistrat PSRM.

Liberalul Dorin Chirtoacă se află, din 25 mai, în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurorii Anticorupție de trafic de influență și corupere pasivă. Recent, pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal, în care vicepreședintele PL este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Dacă va fi găsit vinovat, Chirtoacă riscă ani grei de închisoare.

Fluxul de știri
0