Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O mie de femei din Moldova află anual că sunt bolnave de cancer mamar

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaOperation
Operation - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au audiat joi o scurtă informație despre situația femeilor bolnave de cancer mamar

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. În Republica Moldova, o mie de femei află anual că sunt afectate de cancerul mamar, a declarat deputatul Valentina Stratan, vicepreședintele comisiei protecției sociale, sănătate și familie. Informația a fost prezentată în Parlament cu ocazia desfășurării în luna octombrie a campaniei dedicată luptei împotriva cancerului mamar.

Капельница - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chişinău, Bălţi şi Orhei – regiunile cele mai afectate de cancer

La nivel mondial, peste 40 de ţări desfășoară campanii de promovare a luptei împotriva cancerului de sân şi prin colectare de fonduri pentru finanţarea cercetărilor privind cauzele, prevenția, diagnosticarea şi tratamentul acestei maladii.

Potrivit deputatului, în Moldova, din cele o mie de femei care află anual că s-au îmbolnăvit, jumătate sunt într-o etapă tardivă de evoluție a bolii, lucru care face ca tratamentul să nu dea de fiecare dată rezultatul dorit.

”Cancerul poate fi tratat dacă este depistat la timp”, a declarat deputatul.

În Moldova sunt acoperite trei etape de asistență medicală pentru femeile bolnave de cancer mamar din banii pentru asigurarea medicală. 

Fluxul de știri
0