Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unul dintre sponsorii Platformei Demnitate și Adevăr a părăsit formațiunea

© Sputnik / Мирослав Ротарьпротест платформы ДА
протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre vicepreședinții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr pleacă din formațiune și din activitatea politică, el este al doilea vicepreședinte care părăsește formațiunea.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Aliona Mandatii, vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, formațiune condusă de Andrei Năstase, a decis să plece din partid și, în general, din activitatea politică. 

Mandatii a motivat decizia luată prin lipsă de timp și starea de sănătate.  

”Pentru ca să faci politică serios, trebuie să-i acorzi mult timp, iar în Republica Moldova trebuie să-i acorzi și multă sănătate. Eu nu dispun de ambele, deci nu pot face politică serios. Din aceste motive am hotărât să mă retrag pentru totdeauna din politică”, a scris Mandatii pe pagina sa de Facebook.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Andrei Năstase trage scaunul de sub Maia Sandu

Aliona Mandatii este unul din sponsorii principali ai PPDA. Conform ultimului raport al PPDA, prezentat la Comisia Electorală Centrală pentru semestrul I al anului în curs, Mandatii a donat partidului una dintre cele mai mari sume – peste 24 de mii de lei. De asemenea, firma despre care se spune că aparține Alionei Mandatii, Edit-Prom SRL, a făcut donații de peste 45 de mii de lei. În anul 2016, contribuția financiară a lui Mandati la menținerea partidului a fost de 28 de mii de lei. Prin firmele sale Edit-Prom SRL și Domultera SRL, aceasta a donat 318 mii de lei. De asemenea, fiul său Cătălin Mandatii a donat PPDA în anul 2016 – 5 mii de lei. 

Totodată, potrivit mai multor informații, Aliona Mandatii ar finanța și Jurnal TV. 

Anterior, PPDA a fost părăsită de un alt vicepreședinte. Este vorba despre fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi. 

Până la această oră, liderul formațiunii Andrei Năstase nu a venit cu o reacție publică la decizia luată de Aliona Mandatii.

Fluxul de știri
0