Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Năstase trage scaunul de sub Maia Sandu

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
La Congresul Partidului Popular European (PPE), care va avea loc în zilele de 29-30 martie în Malta, a fost invitat doar unul din cei doi politicieni, dar vor merge ambii

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik.  În zilele de 29-30 martie, în Malta, va avea loc Congresul Partidului Popular European (PPE), unde a fost invitat și reprezentantul opoziției moldovenești. La Chișinău, însă, pentru titlul de ”reprezentant al opoziției moldovenești” luptă doi politicieni. Este vorba despre fostul candidat la funcția de președinte al țării, liderul PAS Maia Sandu și liderul Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

Andrei Năstase și Maia Sandu în fața Parlamentului European - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu și Andrei Năstase sunt împreună...

Ultimul chiar s-a grăbit să anunțe într-un interviu pentru Tribuna că, va merge la acest congres însoțit de doi vicepreședinți ai formațiunii. 

Cu toate acestea, în lista invitaților la Congresul Partidului Popular European din partea Republicii Moldova este inclusă doar Maia Sandu, potrivit site-ului oficial al PPE. 

La lucrările Congresului PPE vor participa șefi de stat, prim-miniștri, liderii opoziției din țările membre UE și ale Parteneriatului Estic. În total, la reuniune sunt așteptați în jur de 2 mii de invitați din 40 de state. 

Dezbaterile în cadrul congresului se vor axa pe asigurarea viitorului Europei și se vor concentra asupra politicilor externe și de securitate, precum și realitățile economice și digitale.

Potrivit experților, mulți politicieni tind să meargă la acest congres, de aceea nu este de mirare că, știind că nu este invitat la acest eveniment, Andrei Năstase s-a grăbit să anunțe că se va deplasa la reuniunea PPE. În opinia politologilor, cel mai probabil, Năstase va merge în Malta, dar doar pentru a-și face un selfie pe fundalul billboard-ului PPE.

Лидеры платформы DA зачитали требования - неутверждение президентом кандидата в премьеры, роспуск парламента и.т.д. - Sputnik Moldova
Politică
Orheienii părăsesc Platforma lui Andrei Năstase

Liderul DA deja a avut asemenea precedente, în special în deplasările sale în SUA. Năstase a publicat pe contul său de socializare poze pe fundalul clădirii principale FBI. Ulterior, Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o precizare, în care anunța că deplasarea lui Năstase în SUA a purtat un caracter privat.  

Acum, cel mai probabil, deplasarea lui Năstase în capitala Maltei nu va fi finanțată de Victor Țopa, care trece prin momente financiare dificile. Potrivit experților, sponsorul deplasării lui Andrei Năstase în Malta ar putea fi noul vicepreședinte al Platformei DA, Aliona Mandatii, care recent a fost rugată de Țopa să susțină financiar Jurnal TV. 

Mandatii este antreprenor și are afaceri în domeniul agricol în nordul Republicii Moldova. Aceasta a susținut în repetate rânduri acțiunile Platformei DA și este considerată unul din oamenii apropiați ai oligarhilor Țopa, care se află în prezent peste hotarele țării. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0