Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evacuarea gunoiului din municipiul Chișinău – pe un nou itinerar

© Sputnik / Miroslav RotariМусорные баки
Мусорные баки - Sputnik Moldova
Abonare
Evacuarea gunoiului din municipiul Chișinău va fi efectuată pe un nou traseu, autobasculantele vor ocoli câteva sate

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik, Daria Cernega. S-ar putea ca locuitorii din patru sate ale raionului Anenii Noi să respire aer mai curat. Ministerul Economiei și Infrastructurii propune un alt itinerar pe care să se deplaseze camioanele cu gunoi din Chișinău spre rampa de la Țânțăreni. Acum traseul lor trece prin Chetrosu, Todirești, Geamăna și, nemijlocit, prin Țânțăreni.

Примар Цынцарен Инна Пашкан - Sputnik Moldova
Prețul pe care trebuie să-l plătească Primăria Chișinău comunei Țânțăreni

Pentru a nu perturba liniștea localnicilor, transportul special va ocoli aceste sate. Ce-i drept, slabă nădejde ca ei să se bucure de o gură de aer proaspăt în acest an. Noul traseu necesită reparații capitale. În acest scop Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță un concurs pentru elaborarea documentației și executarea lucrărilor de reparații. Autoritățile promit să fcă publice costurile după ce va fi elaborată documentația de proiect.

Poligonul pentru depozitarea deșeurilor menajere din satul Țânțăreni și-a reluat activitatea în vara anului 2017. Evenimentul a fost precedat de o serie de scandaluri și acțiuni de protest. Locuitorii satului Bubuieci, unde erau transportate deșeurile în ultimii patru ani, au blocat de mai multe ori accesul la rampa de gunoi dislocată în apropierea acestei localități. Situația a devenit critică atunci când, pe o căldură de 30 de grade, gunoiul din Chișinău nu fusese evacuat câteva zile la rând.

Afară de primăria Capitalei, în soluționarea acestei probleme s-a inclus și Guvernul țării. În cele din urmă, a fost semnat un acord cu administrația locală din Țânțăreni conform căruia autoritățile de la Chișinău și-au asumat obligația să reutileze rampa e gunoi după standardele moderne, să repare drumul spre rampă și să contribuie la amenajarea satului.

Fluxul de știri
0