Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prețul pe care trebuie să-l plătească Primăria Chișinău comunei Țânțăreni

© gov.mdПримар Цынцарен Инна Пашкан
Примар Цынцарен Инна Пашкан - Sputnik Moldova
Abonare
După ce timp de șase ani Primăria Chișinău nu a putut găsi o soluție pentru identificarea unui poligon de depozitare a deșeurilor menajere din municipiul Chișinău, intervenția Guvernului a făcut posibilă rezolvarea acestei probleme
Prețul pe care trebuie să-l plătească Primăria Chișinău comunei Țînțăreni

Autoritățile de la Chișinău și cele de la Țânțăreni au ajuns la un acord în acest sens şi au încheiat un contract pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă, fiind confirmat de viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, și Primarul comunei Țânțăreni, Ina Pașcan.

Potrivit acordului, în următoarea perioadă Primăria Țânțăreni va primi anual 6 milioane de lei pentru soluționarea problemelor de interes local, repararea grădiniței, construirea unui centru medical în localitate, dar și alte beneficii pentru oamenii de acolo.

Primarul de la Țânțăreni, Ina Pașcan a declarant în cadrul aceiași conferințe de presă că decizia de a redeschide poligonul de la Țânțăreni a fost una extrem de grea, însă o soluție mai bună nu putea fi găsită. Totodată, Pașcan a menționat că speră ca autoritățile de la Chișinău să se țină de cuvânt și să-și ducă la bun sfârșit promisiunile făcute.

Totodată, viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, a ținut să menționeze că serviciile municipale responsabile deja și-au început activitatea la fața locului și că vor realiza multe lucruri.

Amintim că, acum o lună, Chișinăul a fost invadat de mormane de gunoi, care erau aruncat lângă tomberoanele pline până la refuz. Deșeurile împrăștiate peste tot răspândeau miasme insuportabile, locuitorii Capitalei fiind extrem de deranjați de situație.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0