Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat la plebiscitul din 19 noiembrie

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii consiliului au solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) o explicație cu privire la posibilitatea sau nu de a înregistra în cursă o persoană fizică.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 a amânat luni, 16 octombrie, examinarea cererii lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul va da undă verde referendumului anti-Chirtoacă

Membrii consiliului au solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) o explicație cu privire la posibilitatea înregistrării în cursă a unei persoane fizice.

”Urmează să fie prezentate patru acte. Vrem o explicație de la CEC dacă putem să înregistrăm în calitate de participant la plebiscit o persoană fizică”, a declarat vicepreședintele Consiliului, Vitalie Miron.

Ședința Consiliul Electoral al Circumscripției Chișinău a fost declarată închisă, fiind anunțată o nouă ședință extraordinară după un răspuns dat de CEC.

Până în prezent, în calitate de participant la plebiscitul din 19 noiembrie a fost înregistrat PSRM.

Patru partide au declarat că vor boicota acest referendum. Este vorba de PL, PAS, PUN și PD.

Liberalul Dorin Chirtoacă se află din 25 mai în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și corupere pasivă. Recent, pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal, în care vicepreședintele PL este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Dacă va fi găsit vinovat, Chirtoacă riscă ani grei de închisoare.

Fluxul de știri
0