Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şedinţă la Guvern în legătură cu accidentul aviatic în care au murit moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Guvernului de la Chişinău convoacă astăzi celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic de sâmbătă

CHIŞINĂU, 15 oct — Sputnik. Potrivit unui comunicat al Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip convoacă astăzi, 15 octombrie, celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic produs în Coasta de Fildeș.

Şedinţa va începe ora 11.00, iar ulterior premierul va face declaraţii de presă.

Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
MAIE, detalii privind accidentul aviatic în care au murit patru moldoveni

Amintim că un avion de tip Antonov s-a prăbuşit sâmbătă, aproximativ la 8.30, ora locală (11.30 ora Chişinăului) lângă Coasta de Fildeş. Patru cetăţeni moldoveni şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei aviatice.

Autoritatea Aeronautica Civila a Republicii Moldova a confirmat ulterior că avionul care s-a prăbuşit sâmbătă în Coasta de Fildeş era înregistrat în Republica Moldova.

În legătură cu tragicul accident, prim-ministrul Pavel Filip a dispus sâmbătă crearea unei celule de criză.

​Ministerul de Externe a precizat că aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Fluxul de știri
0