Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAIE, detalii privind accidentul aviatic în care au murit patru moldoveni

© AFP 2023 / ISSOUF SANOGO / Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș
Avionul care sa prăbușit în Coasta de Fildeș - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aeronava care s-a prăbuşit în dimineaţa de sâmbătă în Oceanul Atlantic, lângă Coasta de Fildeş, era înregistrat în Moldova

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Ministerul de Externe de la Chişinău a venit cu unele precizări privind accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa patru cetăţeni moldoveni.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avionul prăbuşit astăzi era înregistrat în Moldova. Celulă de criză la Guvern

Astfel, conform informațiilor preliminare, obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de sâmbătă, 14 octombrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

Sursa menţionează că aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

„Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale", mai precizează ministerul de resort.

Ministerul ține legătura cu autoritățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații.

Fluxul de știri
0