Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Epidemie pe litoralul turcesc: Cum să îți întorci banii pentru concediul ratat

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Rosturism le-a oferit sfaturi turiștilor privind modul în care-și pot recupera banii de la agențiile de turism pentru foile de odihnă în Turcia

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Rospotrebnadzor a anunțat acum câteva zile că peste 500 de ruși aflați la odihnă în Turcia s-au plâns de înrăutățirea stării de sănătate, iar Rosturism semnalizează o creștere a numărului cererilor de renunțare la pachetele turistice din cauza propagării virusului Coxsackie în stațiunile de odihnă turcești, potrivit RIA Novosti.

Și unii turiști din Republica Moldova, în special copii, au contractat acest virus pe plajele sau în hotelurile din Turcia.

Шезлонги на пляже курорта Кемер в Турции - Sputnik Moldova
Pericol pentru copii pe litoralul turcesc: Pot reveni acasă cu virusul Coxsackie

Ambele instituții au recunoscut că condițiile de odihnă în regiunea Antalya nu sunt sigure pentru turiști.

Potrivit Rosturism, în asemenea cazuri turistul are dreptul să rezilieze contractul de călătorie sau să-l modifice (inclusiv perioada de călătorie sau destinația). Pentru aceasta este necesar să se adreseze agenției de turism de la care a procurat pachetul turistic.

În cazul în care turistul decide să rezilieze contractul până la începutul călătoriei, atunci lui i se va restitui întreaga sumă, iar în cazul în care sejurul a început deja, atunci costul serviciilor nefolosite trebuie să-i fie restituit.

Dacă agenția de turism refuză să întoarcă banii, atunci turistul are dreptul să o acționeze în judecată și Agenția va plăti și o penalitate.

Totodată, instituția precizează că aflarea unei soluții, până a se ajunge în instanța de judecată, va avantaja în special agenția de turism, astfel încât aceasta poate găsi o soluție amiabilă împreună cu turistul, avantajoasă ambelor părți.

Fluxul de știri
0