Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Europa nu a mai văzut aşa ceva. Unde va lovi uraganul Ofelia

© REUTERS / Carlos Barria / Перевернутый грузовик в Майами - последствия урагана "Ирма"
Перевернутый грузовик в Майами - последствия урагана Ирма - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Specialiştii afirmă că uraganul creşte în intensitate, iar luni dimineaţă Irlanda va simţi deja furia Ofeliei

CHIŞINĂU, 15 oct — Sputnik. Uraganul Ofelia care ameninţă coasta de vest a Europei s-a format în zona centrală a Oceanului Atlantic şi se pare că bătrânul continent nu a mai avut parte de asemenea urgie.

Specialiştii au anunţat că Ofelia a mai crescut cu un nivel un pe scala intensităţii, ajungând la 3 din 5, potrivit digi24.

Furtună, fulger - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Uraganul Ofelia. Ce risc există pentru Republica Moldova

În Irlanda uraganul va ajunge deja luni dimineaţa, fiind aşteptate rafale de vânt ce vor depăşi 180 de kilometri la oră. Meteorologii de acolo au emis deja cod roşu de vijelie.

Locuitorii din zonele de coastă au fost îndemnaţi să se pregătească pentru valuri puternice, inundaţii şi vânt violent.

Anterior, Sputnik Moldova a solicitat un comentariu de la specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care au fost rugați să ne explice dacă furtuna va afecta și Republica Moldova.

"Nu ne va afecta. Este foarte departe de noi. Nu este exclus ca în Moldova să fie furtuni, dar la moment nu se prognozează asemenea fenomene", a declarat meteorologul Natalia Golub.

Este al zecelea uragan consecutiv care s-a format în Atlantic în acest an. Un astfel de record nu a mai fost atins de mai bine de 130 de ani.

Fluxul de știri
0