Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Uraganul Ofelia. Ce risc există pentru Republica Moldova

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaFurtună, fulger
Furtună, fulger - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik-Moldova a solicitat un comentariu de la specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care au fost rugați să ne explice dacă furtuna va afecta și țara noastră.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Coasta de vest a Europei este amenințată de uraganul Ofelia care s-a format în zona centrală a Oceanului Atlantic.

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O furtună neagră vine spre Moldova. Avertizarea de ultimă oră a meteorologilor

Sputnik Moldova a solicitat un comentariu de la specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care au fost rugați să ne explice dacă furtuna va afecta și Republica Moldova.  

”Nu ne va afecta. Este foarte departe de noi. Nu este exclus ca în Moldova să fie furtuni, dar la moment nu se prognozează asemenea fenomene”, a declarat sinopticianul Natalia Golub.

Ofelia se îndreaptă către Irlanda şi Arhipelagul Marii Britanii. Între timp, vântul intens, cu rafale de peste 110 km pe oră şi ploile torenţiale vor afecta în special Portugalia şi coastele nordice ale Spaniei.

De luni noaptea, furtuna va lovi cea mai mare parte a Irlandei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Angliei. Este de aşteptat ca traficul aerian, maritim şi terestru, să fie dat peste cap.


Fluxul de știri
0