Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avionul prăbuşit astăzi era înregistrat în Moldova. Celulă de criză la Guvern

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautica Civila a Republicii Moldova a confirmat că aeronava care s-a prăbuşit sâmbătă în Coasta de Fildeş era înregistrat în Republica Moldova

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Autoritatea Aeronautica Civila a Republicii Moldova va participa la investigarea cauzelor catastrofei aviatice din Coasta de Fildeş, a comunicat sâmbătă serviciul de presă al instituţiei.

Un grup de reprezentanţi ai organului respectiv vor pleca de urgenţă în Coasta de Fildeş pentru a participa la elucidarea cauzelor prăbuşirii avionului AN-26, înregistrat în Republica Moldova, a precizat sursa.

Крушение самолета в Кот-д'Ивуаре - Sputnik Moldova
Patru moldoveni au murit în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş

Totodată. în legătură cu accidentul aviatic produs în Coasta de Fildeş, în urma căruia au avut de suferit cetăţeni ai Republicii Moldova, prim-ministrul Pavel Filip a dispus viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, crearea unei celule de criză, din care să facă parte reprezentanţi ai MAEIE şi ai Autorităţii Aeronautice Civile.

Aceasta urmează să elucideze toate circumstanţele producerii accidentului, pentru verificarea informaţiilor privind identitatea cetăţenilor ţării noastre implicaţi în accident, precum şi pentru menţinerea comunicării directe cu autorităţile de resort ale ţărilor vizate pentru acordarea asistenţei necesare cetăţenilor Republicii Moldova, a precizat Guvernul într-un comunicat.

Fluxul de știri
0