Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi lituanieni, reţinuţi pe Aeroportul Chişinău: Ce faptă ruşinoasă au săvârşit

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă cineva îşi imaginează că cei care traversează frontiera ţării noastre au în bagaje doar lucrurile personale şi suveniruri din Moldova, se înşeală amarnic, iar lucrătorii vamali ştiu cel mai bine acest lucru

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Tentative de contrabandă sunt înregistrate aproape zilnic la ieșirea din țară prin posturile vamale, în temei fiind vorba de ţigări. Doar în ajun, angajaţii Serviciului Vamal au confiscat aproape 21 de mii de ţigarete, în cadrul a trei tentative de trafic ilicit cu produse de tutungerie.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Descoperirea care i-a lăsat mască pe vameșii moldoveni

Potrivit unui comunicat al instituţiei de resort, primele două cazuri au fost consemnate la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău, unde doi cetățeni ai Lituaniei au încercat să scoată din țară 8 600 și respectiv, 7 580 de țigarete nedeclarate mărcile "Marlboro", "Kent" și "Parliament", care aveau aplicate timbrul de acciz al Republicii Moldova. Bunurile au fost depistate în valizele acestora în cadrul controlului efectuat asupra bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Londra.

Cea de-a treia tentativă de contrabandă a fost stopată la ieșirea din țară prin postul vamal Sculeni, după ce câinele din Vamă a semnalat prezența unor obiecte suspecte în podeaua unui autoturism. Conducătorul acestuia se aliniase pe Coridorul Verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat. Ulterior, în cadrul verificărilor dispuse asupra unității de transport prin demontarea podelei autovehiculului, vameșii au depistat 4 780 de țigarete mărcile "Winston" și "Rothmans".

Marfa de contrabandă a fost confiscată, iar persoanele respective s-au ales cu procese-verbale pentru săvârșirea contravenției de trecere peste frontiera vamală a bunurilor nedeclarate. Aceştia riscă amenzi între 3 000 la 4 500 de lei.

Fluxul de știri
0