Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(FOTO) Descoperirea care i-a lăsat mască pe vameșii moldoveni

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Vameșii moldoveni au fost uimiți când au descoperit ce se afla în interiorul a două colete care au ajuns în Moldova din Germania și Franța

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Angajații Serviciului Vamal au depistat două colete în care se aflau nouă monede din vremea împăratului Napoleon al III-lea și o baionetă cu teacă. Coletele urmau să ajungă la doi locuitori din Capitală.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Moldoveanul tupeist care i-a uimit chiar și pe vameși

Potrivit oamenilor legii, expeditorii au indicat alte bunuri în declarațiile vamale. În primul caz, este vorba de nouă monede din perioada anilor 1855-1870, de ”5 F” și inscripția "Napoleon III Empereur", expediate din Franța. În actele de însoțire însă era indicat că s-ar afla niște discuri metalice.

În cel de-al doilea colet se afla o baionetă fabricată în anul 1917 cu lama de 43 cm lungime. Aceasta a fost găsită într-un pachet poștal transmis din Germania. De această dată, expeditorul indicase că în colet s-ar afla un cuțit.

Bunurile au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. Serviciul Vamal cercetează cazul.

Fluxul de știri
0