Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru moldoveni au murit în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş

© Photo: Twitter / Blanko GbichКрушение самолета в Кот-д'Ивуаре
Крушение самолета в Кот-д'Ивуаре - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit presei, printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion în Oceanul Atlantic sunt patru moldoveni

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au murit, iar alţi doi au fost răniţi, în urma prăbuşirii unui avion care a decolarea de pe aeroportul din Abidjan, Coasta de Fildeş, potrivit agenţiei Reuters, care face trimitere la surse oficiale.

Самолет Ан-74 - Sputnik Moldova
Un avion s-a prăbuşit în această dimineaţă, imediat după decolare

Publicaţia mai precizează că au avut de suferit şi patru cetăţeni francezi. Potrivit presei, la bordul avionului de tip Antonov se aflau în total zece persoane.

Informaţia privind moartea cetăţenilor moldoveni nu a fost confirmată deocamdată de Ministerul moldovean de Externe.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la decesul a patru cetățeni moldoveni într-un accident aviatic produs în Coasta de Fildeș. MAE IE întreprinde toate demersurile pentru a stabili dacă într-adevăr printre victimele accidentului se află cetăţeni moldoveni, precum şi circumstanţele prăbuşirii avionului.

Avionul de tip cargo s-a prăbuşit sâmbătă, la 8.30, ora locală (11.30 ora Chişinăului) lângă Coasta de Fildeş, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan.

Aeronava a decolat în condiţii de ploaie torenţială şi vânt puternic, ceea ce ar fi putut cauza accidentul.

Potrivit site-ului koaci.com, avionul cargo transporta echipamente pentru armata franceză

​Fragmente  ale avionului au fost aduse de valuri la ţărm. Continuă acţiunile de salvare şi căutare.

Fluxul de știri
0