Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O furtună neagră vine spre Moldova. Avertizarea de ultimă oră a meteorologilor

© Sputnik / Родион ПрокаPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii din Republica Moldova au emis în această după-amiază o avertizare de vijelie și descărcări electrice.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit cod galben de descărcări electrice și vijelie pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul dintre orele 14:00 – 21:00 a zilei de miercuri, 20 septembrie.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-au închis școlile, urgia se abate asupra Bucureștiului. Ajunge și la Chișinău

În intervalul menționat se prevăd descărcări electrice însoțite de ploi de scurtă durată și izolat vijelie în rafale de 15-20 metri pe secundă.

Din cauza vijelie apare riscul întreruperilor temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii. Totodată, va exista și riscul ruperii crengilor de copaci şi s-ar putea ca unii arbori uscați să fie doborâți. Acoperișurile unor construcții ar putea să fie luate de vânt. În plantaţiile pomicole este posibilă căderea fructelor.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor pe care vântul puternic îi poate doborî și evitarea folosirii focului deschis.

Fluxul de știri
0