Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A început vânătoarea taximetrelor ilegale. Ce se întâmplă în Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaRaid poliție vs taximetriști
Raid poliție vs taximetriști - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiunea vizează corectitudinea și calitatea prestării serviciilor de taxi, inclusiv a eliberării bonului fiscal

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și Serviciului Fiscal de Stat (SFS) desfășoară o operațiune de verificare a taximetriștilor din Chișinău. 

Operațiunea vizează corectitudinea și calitatea prestării serviciilor de taxi, inclusiv a eliberării bonului fiscal.

În cadrul acțiunilor de control au fost depistați și taximetriști care activau în lipsa actelor permisive, utilizând automobile într-o stare tehnică precară, fapt ce pune în pericol atât viața pasagerului aflat la bordul autovehiculului, cât și a celorlalți participanți în traficul rutier.

Raid poliție vs taximetriști - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru taximetriștii din Capitală nu există reguli de circulație rutieră

Prim-ministrul Pavel Filip a atenționat în ședința săptămânală a Guvernului asupra fenomenului taximetriei ilegale. Premierul a menţionat că putem organiza zeci de forumuri de business, festivaluri ale vinului și alte acţiuni de promovare a ţării, însă toate eforturile vor fi în zădar, din cauza impresiei proaste despre Moldova, formate în momentul în care oaspeții intră în țară, chiar la Aeroportul Internațional. E vorba de fenomenul taximetriștilor ilegali, care acostează obraznic pasagerii, până la ieșire de pe Aeroport, deservesc cu mașini fără plăcuțe speciale, nu eliberează bonuri de plată, lasă de dorit şi starea tehnică, dar şi aspectul interiorului automobilelor.

”Avem toate instrumentele la îndemână pentru a face ordine, pentru a face regulă. Cum o să vorbim despre majorări de salarii, despre majorări de pensii, despre investiţii sociale, dacă nu oferim bonuri de plată. Asta ar însemna că banii se folosesc ilegal”, a spus Filip.

Premierul i-a solicitat Ministerului Economiei şi Infrastructurii să formeze un grup de lucru cu implicarea tuturor instituţiilor responsabile pentru găsirea soluţiilor viabile pentru eliminarea acestei probleme.

Fluxul de știri
0