Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru taximetriștii din Capitală nu există reguli de circulație rutieră

© Sputnik / Rodion ProcaRaid poliție vs taximetriști
Raid poliție vs taximetriști - Sputnik Moldova
Abonare
În urma controalelor efectuate la întreprinderile care prestează de servicii de taximetrie, au fost depistate o mulțime de nereguli

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. Joi, verificările efectuate de Agenția Națională Transport Auto și de Inspectoratul Național de Patrulare au scos la iveală peste cincizeci de cazuri de nerespectare de către taximetriști a normelor în vigoare, a comunicat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Serghei Bucătaru.

Potrivit viceministrului, în perioada 1-4 octombrie, au fost organizate zece acțiuni de verificare pentru a stabili legalitatea și corectitudinea activității celor care prestează servicii de taximetrie, inclusiv cu ajutorul aplicațiilor mobile.

Taxi (Symbolbild) - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Taximetriștii trebuie să se adapteze noilor reguli de transportare a pasagerilor

În cadrul a șapte controale neplanificate, care au fost desfășurate în luna septembrie, organele de control au întocmit 31 de procese verbale cu privire la infracțiunile comise, iar în urma a trei controale efectuate în luna curentă au fost identificați încă 17 taximetriști care activează fără a respectata cadrul legal și normativ.

„Ne adresăm către toți taximetriștii să respecte legislația în vigoare. În caz contrar, Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare vor aplica sancțiunile ce se impun", a spus Bucătaru.

În total, inspectorii Agenției au întocmit peste 5 mii de procese verbale cu privire la infracțiuni. În 841 de cazuri au fost retrase plăcuțele de înmatriculare.

Fluxul de știri
0