Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sondaj: Putin este garantul stabilității

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Белгородскую область
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Белгородскую область - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea cetățenilor ruși consideră că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este garantul stabilității și reformelor.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Cetățenii Rusiei consideră că președintele Vladimir Putin este garantul nu doar al stabilității, ci și al schimbărilor în bine din țara lor și cred în capacitățile lui de a asigura realizarea reformelor, a spus directorul general al Centrului de Studiere a Opiniei Publice din Rusia, Valeri Fiodorov, citat de RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon l-a asigurat pe Putin că nu va promulga nici o lege antirusească

La începutul lunii octombrie, la conferința de presă privind rezultatele participării la summitul BRICS, Putin, răspunzând la întrebarea dacă președintele Rusiei va participa la alegerile prezidențiale, a declarat că cei care vor dori să participe vor anunța acest lucru în perioada prevăzută de lege. În cazul său el a spus că „deocamdată nu s-a decis nici împotriva cui va candida", nici dacă „va candida, în general".

Potrivit lui Fiodorov, la întrebarea dacă președintele Putin va fi capabil să asigure stabilitatea în țară, 90% dintre cei chestionați au răspuns că da — va fi capabil.

„Doar 7% nu cred că Putin va putea asigura stabilitatea. La cea de a doua întrebare din același sondaj — „În opinia Dvs., va putea Putin sau nu să asigure realizarea reformelor în țara noastră?" — 72% susțin că va putea, iar 23% afirmă că nu va putea", a spus Fiodorov.

Acesta a specificat că, pornind de la aceste date, putem spune că, deși tot mai puțin cetățeni ruși cred în posibilitatea de a asigura stabilitatea și desfășurarea reformele în țară, totuși, 72% (ceea ce înseamnă aproape trei pătrimi) susțin că Putin este nu doar garantul stabilității, ci și al reformelor.

Fluxul de știri
0