Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: O fetiță de 2 ani, încuiată 7 ore într-un microbuz, fără apă și mâncare

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaЭвакуация детей из дома ребенка в Луганске
Эвакуация детей из дома ребенка в Луганске - Sputnik Moldova
Abonare
O fetiță de doi ani a fost uitată într-un microbuz și a stat acolo aproape șapte ore. Angajații de la primărie și grădiniță dau vina pe părinți

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. O fetiță de doi ani a fost uitată într-un microbuz. Aceasta a stat închisă aproape șapte ore fără apă și mâncare. Cazul a avut loc în satul Pârlița din raionul Ungheni. O mamă a lăsat micuța pe seama unor copii și a unui șofer, care urmau să-i ducă pe aceștia la grădinița din satul vecin. Nimeni nu a observat că fetița a rămas singură în microbuz. Șoferul a încuiat vehiculul și a plecat, revenind doar spre seară.

„Şedeam cu grijă oarecare, dar mai mult mă gândeam că totul va fi bine şi nu se va întâmpla nimic", a povestit pentru postul de televiziune Canal 2 mama fetiţei, Domnina Godea.

Protest profesori - Sputnik Moldova
Criza învățământului în Republica Moldova și viitorul țării

Ea a mai menționat că timp de patru luni și-a trimis fetița la grădiniță și o întâlnea de fiecare dată la sfârșitul zilei, însă în seara de luni a observat că fiica se comportă straniu.

„Am luat fata din rutieră şi şoferul mi-a spus să-i dau ceva de mâncare la copil, mai mult nu mi-a spus nimic. Numai atât să-i daţi ceva să mănânce şi era cu o bucată de salam în mână", a spus mama fetiţei.

Femeia a sunat educatoarea să o întrebe ce s-a întâmplat, iar aceasta a recunoscut că șoferul a uitat copilul în microbuz și a găsit-o abia seara.

„Două educatoare am întâlnit toţi copiii, dar cele care ajută să dea jos copiii din rutieră erau la uşă. S-au uitat în rutieră, nu au văzut nimic. Seara, şoferul a observat fetiţa murdară, plânsă, flămândă", a povestit educatoarea Vera Botnari.

Copii la grădiniță în timpul mesei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vor fi sau nu închise grădinițele din țară. Ce spune Ministerul Educației

Angajaţii grădiniței şi autorităţile locale au învinuit părinții de cele întâmplate, afirmând că nu poartă nicio responsabilitate pentru transportarea copiilor.

„Părinţii au fost rugaţi de nenumărate ori de către administraţie şi conducerea grădiniţei să delege zilnic din rândul lor una-două persoane care să supravegheze transportarea copiilor. Dumnealor au făcut două zile lucrul ăsta şi pe urmă au crezut că merge și aşa, de la sine", a declarat primarul satului Pârliţa, raionul Ungheni, Ion Bejan.

În urma acestui caz, șoferul și-a dat marți demisia, iar circulația microbuzului a fost sistată până la identificarea părinților care vor supraveghea copiii în timpul transportării lor la grădiniță în fiecare dimineață.

Potrivit Canal 2, șeful Direcţiei Asistenţă Socială din raionul Ungheni, Tudor Rădeanu, a declarat că se va autosesiza în acest caz.

Fluxul de știri
0