Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoze meteo îngrijorătoare: Ne așteaptă o iarnă grea

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaСнегопад во Владивостоке
Снегопад во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii din România au oferit detalii alarmante privind efectele încălzirii globale, dar și despre iarna care va veni în scurt timp

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Din cauza încălzirii globale, în România vor fi veri din ce în ce mai călduroase și secetoase, iar perioadele de secetă vor alterna cu perioade în care vor fi precipitații excedentare, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit RomaniaTV. Evident, aceste prognoze sumbre sunt valabile și pentru țara noastră.

Ситуация в Кишиневе 21/04/2017 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova ar putea să ningă în octombrie - vezi avertismentul meteo

Meteorologul a mai spus că încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari. Toamna este caracterizată de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu sunt excluse precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, a avertizat Elena Mateescu.

Referitor la perioadele de iarnă, directorul ANM a precizat că au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă şi blândă, însă, din a doua jumătate a lui ianuarie, în România s-au înregistrat fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă.

Mateescu a adăugat că este posibil ca iarna care urmează să fie una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol, ninsori abundente şi scăderi semnificative de temperatură.

Fluxul de știri
0