Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova ar putea să ningă în octombrie - vezi avertismentul meteo

© Sputnik / Iulia LipovaiaСитуация в Кишиневе 21/04/2017
Ситуация в Кишиневе 21/04/2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni au explicat dacă este cazul să ne așteptăm la ninsori în luna octombrie și ce temperaturi sub zero grade ar putea fi înregistrate

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova, probabilitatea ninsorilor în această lună este foarte mare. În țara noastră au căzut precipitații sub formă de ninsoare în a doua lună de toamnă nu o singură dată.

Сколько снега выдержит эта ветка?.. - Sputnik Moldova
Zăpadă în octombrie: Ce spun meteorologii

Temperatura medie în această lună oscilează între +8 și +11 grade Celsius.

Cele mai reci luni octombrie a fost înregistrate în anii 1946, 1951 și 1976. Atunci temperatura medie lunară a oscilat între +4 (la Briceni) și +7,8 grade Celsius (la Ceadâr-Lunga).

Recordul minim în luna octombrie a fost înregistrat în anul 2014, pe data de 26 a lunii respective, când mercurul a coborât în termometre până la — 12,7 grade Celsius la Soroca.

De asemenea, meteorologii admit că în luna octombrie ar putea să cadă precipitații sub formă de zăpadă, chiar dacă, de regulă, în perioada respectivă este normal să plouă. Însă stratul de zăpadă ce ar putea cădea în octombrie se va topi rapid. Așa s-a întâmplat, de exemplu, la mijlocul lui octombrie în 1976 în orașele Camenca și Râbnița. Iar pe 22 octombrie 1947 stratul de zăpadă format de ninsoare a avut la Briceni o grosime de 15 centimetri.

Fluxul de știri
0