Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a ajuns un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа в Светлогорске
Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Abonare
200 de mii de doze de vaccin antigripal sunt disponibile pentru sezonul 2017-2018 în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Republica Moldova a primit luni, 9 octombrie, un lot de vaccin antigripal, în cantitate de 200 mii de doze. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în perioada imediat următoare, vaccinul va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice. 

Эпидемия гриппа. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum deosebim gripa de alte infecțiile respiratorii

Bolnavii cronici, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, din instituțiile de asistentă socială, copiii din orfelinate vor fi vaccinați gratuit în cadrul Campaniei de imunizare împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire.

Vaccinul este precalificat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și conține tulpinile virusurilor gripale tip A și tip B recomandate de OMS.

Vaccinul împotriva gripei protejează doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B, și în nici un caz de alte infecții respiratorii virale acute.

Fluxul de știri
0