Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei bărbați, surprinși pe bancheta din spate. Ce au văzut polițiștii – VIDEO

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Accesați arhiva multimediaВАЗ, архивное фото
ВАЗ, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă, tot mai mulți tineri sunt reținuți de polițiști în timp ce consumă, au asupra lor sau comercializează substanțe narcotice. Nici nu bănuiți, dar în fiecare zi întâlniți pe stradă sau în curte zeci de persoane care sunt consumatori de droguri.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. În data de 5 octombrie 2017, în cadrul patrulării efectuate de echipajele mobile ale Batalionului Reacționare Operativă, oamenii legii au reținut și documentat mai mulți indivizi, suspectați de păstrare și consumul de substanțe narcotice.

Headlights - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii, rămași mască când s-au apropiat de un BMW parcat la Ciocana

Pe o stradă din sectorul Botanica, polițiștii au observat un bărbat care a aruncat o seringă și o folie de aluminiu în care se afla un praf alb. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al Capitalei, în vârstă de 31 de ani. El a fost escortat la Inspectorat pentru audieri, iar pachețelul și seringa au fost sigilate și expediate Centrului Tehnico — Criminalistic și Expertize Judiciare al Inspectoratului General de Poliție.

Pe o altă stradă, apropiindu-se de un automobil, polițiștii au observat că pe bancheta din spate, trei indivizi de 31, 35 și respectiv 52 de ani consumau droguri. La fața locului expertul criminalist a depistat asupra acestora trei pachețele cu o masă vegetală uscată și fărâmițată, asemănătoare cânepei și un dispozitiv artizanal folosit pentru consumul de droguri.

Conform legislației penale în vigoare, toți suspecții reținuți riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11.000 de lei la 13.000 de lei sau închisoare de până la 2 ani.

Este de menționat că Poliția Capitalei a dispus intensificarea patrulării străzilor în vederea prevenirii și combaterii criminalității stradale.

Autor: Angela Covalciuc

Fluxul de știri
0