Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre normalizarea relațiilor moldo-ruse: Observ că procesul e anevoios

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru eforturile privind normalizarea relațiilor bilaterale dintre cele două state

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Marți, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu președintele moldovean Igor Dodon. Putin i-a mulțumit lui Dodon pentru acțiunile întreprinse în vederea normalizării relațiilor bilaterale, deși procesul este unul anevoios.

”Apreciem mult eforturile pe care le faceți pentru a normaliza relațiile ruso-moldovenești, observăm că procesul este unul anevoios”, a spus Vladimir Putin, menționând că Rusia speră că acest proces se va avea un rezultat pozitiv.

Владимир Путин и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Rusia
Detalii privind întâlnirea Putin – Dodon: Ce chestiuni vor fi abordate

Putin a adăugat că relațiile dintre cele două state urmează să fie edificate pornind de la interacțiunea politică.

”Astăzi dorim să susținem intențiile dumneavoastră sincere de restabilire și dezvoltare a relațiile. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a contribui la soluționarea conflictului transnistrean, vom acționa în calitate de garant al înțelegerilor care pot și trebuie să apară, pentru a soluționa această problemă odată și pentru totdeauna”, a menționat președintele Rusiei.

Marți, președintele Igor Dodon a plecat la Soci, Federația Rusă, pentru a participa la Ședința Consiliului Șefilor de State al CSI și a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

Dodon a spus că are preconizate în cadrul acestei vizite întrevederi cu președintele Federației Ruse Vladimir Putin și alți oficiali de rang înalt. De asemenea, pe agenda șefului statului este planificată o vizită la Universitatea de Stat din Soci şi o întrevedere cu studenții acestei instituții de învățământ, precum şi cu reprezentanții diasporei moldovenești din orașul Soci și regiunea Krasnodar.

Fluxul de știri
0