Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul dezminte: Presa a interpretat eronat mesajul premierului

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova a reacționat la o informație publicată de agenţia de presă Reuters, preluată și de alte instituții de presă, afirmând că șeful Executivului moldovean a fost citat în mod greșit

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Potrivit sursei, agenția a prezentat o informație eronată, relatând că Pavel Filip ar fi spus că Republica Moldova nu va primi finanțare din partea UE din cauza neîndeplinirii cerinţelor.

Guvernul precizează într-un comunicat că informațiile publicate şi respectiv preluate de către agenţiile de presă Reuters şi Agerpres sunt eronate, nu corespund celor spuse de prim-ministru.

"În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, premierul Pavel Filip a admis doar că asistenţa macrofinanciară ar putea să nu fie primită de Republica Moldova anul acesta, dar cu siguranță va fi alocată ţării noastre anul viitor, nefăcând vreo referire cu privire la îndeplinirea efectivă a condițiilor" subliniază Guvernul.

Mai mult decât atât, prim-ministrul nu a spus că nu ar fi fost sau nu vor fi îndeplinite de către Republica Moldova cerinţele stabilite cu Uniunea Europeană pentru această asistenţă financiară. Mai mult, Premierul Pavel Filip a subliniat că din punct de vedere instituţional nu există niciun fel de probleme.

Mihai Tudose, Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
România i-a transferat Moldovei ultima tranșă din cele 150 de milioane de euro

Serviciul de presă mai menționează că şeful Cabinetului de Miniştri a menţionat că la rectificarea bugetului pentru anul curent nu au fost prevăzuţi banii din asistenţa macrofinanciară, deoarece acumulările la bugetul de stat au fost mai mari decât veniturile preconizate.

"Astfel, până acum suma acumulărilor în bugetul de stat constituie peste 4 miliarde de lei, sumă superioară veniturilor acumulate anul trecut în aceeaşi perioadă. De asemenea, Prim-ministrul a subliniat că toate proiectele investiţionale planificate vor fi implementate în continuare", mai precizează instituția.

Fluxul de știri
0