Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

România i-a transferat Moldovei ultima tranșă din cele 150 de milioane de euro

© Photo : gov.mdMihai Tudose, Pavel Filip
Mihai Tudose, Pavel Filip - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul României a transferat ultima tranșă din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro, promiși Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. După ce a fost transferată ultima tranșă de 50 de milioane de euro din creditul de 150 de milioane de euro promis de România, premierul moldovean, Pavel Filip, a adresat un mesaj de mulțumire României.

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul român, în vizită la Chişinău după deblocarea creditării pentru RM

„Mulțumim României pentru transferarea ultimei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro, acordat Republicii Moldova. Cooperarea cu România a fost și este una foarte strânsă și ea se bazează pe dezvoltarea unor proiecte concrete. Banii din împrumut vor fi utilizați pentru finanțarea reformelor pe care ni le-am propus pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor", a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Acordarea împrumutului respectiv a fost tergiversată din diverse motive, inclusiv sub pretextul necesității ca Chișinăul să-și demonstreze voința de a face reformele cerute de Uniunea Europeană. Inițial, președintele român, Klaus Iohannis, a refuzat să promulge legea pentru ratificarea acordului de împrumut pentru Republica Moldova. Asta, potrivit unor experți, s-a întâmplat sub presiunea factorilor externi.

Fluxul de știri
0