Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zăpadă de un metru în România. La ce să ne așteptăm în Republica Moldova

© Sputnik / Jurij Shestopalov / Accesați arhiva multimediaАномальные морозы в Югре
Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din cauza zăpezii și a viscolului puternic, noaptea trecută mai multe mașini au fost blocate pe Transfăgărășan

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. În România a nins la început de octombrie. Potrivit meteorologilor, în unele zone ale țării vecine stratul de zăpadă a atins pe alocuri chiar și un metru. Este vorba despre Transfăgărășan, cale rutieră care traversează axa de nord-sud a Munților Făgăraș.

Осень - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Toamna în Moldova ne va oferi multe surprize. Când vor cădea primii fulgi

Din cauza zăpezii și a viscolului puternic, noaptea trecută mai multe mașini au fost blocate pe Transfăgărășan. A fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a scoate sinistrații din nămeți. 

Pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, la o altitudine de 2 mii de metri, de asemenea a nins puternic. Stratul de zăpadă pe această șosea a atins jumătate de metru. Acest drum este închis de două zile.

În Republica Moldova, meteorologii promit vreme frumoasă în această săptămână. Valorile termice ziua vor ajunge și până la 22 de grade Celsius. Vremea va începe să se încălzească de miercuri, când vom avea 15-20 grade și va atinge valori maxime de 22 de grade pe parcursul zilelor de joi și vineri. Sâmbătă și duminică mercurul din termometre va oscila între 11 și 17 grade.

Fluxul de știri
0